Tuesday, March 29, 2011

12 hour at house& 12 hour for worked

Siapa berminat jam cmni ha!!nk tau pkl berapa buat calculate dulu bru tau..ha3

Salam reader and silent reader!!selamat petang,tetiba jek ber blog waktu kerja kan..cuma nk release my mind jek..April ni  KSM akan bermula kerja 12 jam sehari selama 4 hari/cuti 3 hari .So memang ada lah komen komen tk kira baik dan buruk aku terima dari staff dan juga tanya soalan dari staff KSM yg lain(mcm aku ni perunding lak kan!ha3)
So my opinion memang setuju lah dgn semua pendapat diorang semua tk kira baik dan buruk...


kalau baik nye aku terima:
1)boleh bercuti panjang lepas bekerja-3 hari kan cuti
2)Tk perlu apply cuti tahunan-boleh simpan cuti tahunan
Ada ke mahluk yang senyum macam ni
 kalau buruknya aku terima:
1)Hilang masa bekeluarga_sebab separuh hari di tempat kerja
2)kerja yg membeban kan-jumlah pesakit yang ramai
3)memudaratkan badan -Presure
4)kerja yang mungkin tidak efision/sempurna -setelah penat kerja terlalu lama




jangan pulak tekanan sampai mcm ni sekali...!!

baby ni pandai tekanan jugak !!hah3
So kesimpulannya,setiap insan mesti diujikan ,,so pandai pandai yek untuk menyerap tekanan tu,menyelesaikan masalah dan jgn stress...


P/S:Kena bersabar ar waktu kerja nnti,jgn berlaku stress sehingga menggagngu kerjaya anda dan mengganggu orang lain...

No comments:

Post a Comment

PULAU LANGKAWI BERSAMA KELUARGA

LANGKAWI  WITH MY FAMILY LANGKAWI MEMANG SALAH SATU PULAU YANG MENARIK DAN RASANYA TAK JEMU KOT KALAU MELAWAT SELALU PUN.. ...