Tuesday, March 22, 2011

Can you help me!!!!!!!!

salam kawan kawan..arini penat sikit setelah ada CME CPR tadi,(yg mana yg tk tahu benda ape tu,kau tanya orang atau buka kamus!!!..hak3)..walaupun dh berapa kali khatam ilmu CPR tu ,tapi masih gak kekok nk buat jika realiti,may be 90 % je confident kot!!!..jarang jarang buat kan,tapi tk mintak pun selau kena kes mcm tu teruklah badan.....
memang susah nk buat CPR kalau hidung mangsa panjang camni!!!
 tak kira lah staff medical ke bukan ke,kalau boleh semua kena belajar ilmu ni ingat sampai mati jek(sebab dh mati mana boleh CPR diri sendiri kan,minta orang lain CPR kau lah).Tk rugi belajar method ni sebab mana lah tahu dapat digunakan tetiba jek kepada sesiapa yg memerlukan terutamanya orang yg tersayang..
ni patung demo je untuk tunjuk cmne nk lakukan CPR tu..kalau orang betul memang muntah lah lah!!
mangsa ni mcm tgk sesak nafas sebab tercekik ape tah..mungkin makan tk baca bismillah kot...hak3

memang penat lah lepas abis CME ni sebab dalam 1 hari dh selamat kan orang dewasa yang tk sedar diri,baby yang pengsan,orang dewasa yang tercekik dan baby yang ada bendasing dlm penafasan..Tapi semua nya demo pada patung lah...siapa lah mangsa aku yang sebenar nanti yek...minta minta jangan ada!!

P/S:harap harap dapat ingat semua method2 yang diajarkan tu..risau memory low sikit waktu kejadian..hu3

No comments:

Post a Comment

PULAU LANGKAWI BERSAMA KELUARGA

LANGKAWI  WITH MY FAMILY LANGKAWI MEMANG SALAH SATU PULAU YANG MENARIK DAN RASANYA TAK JEMU KOT KALAU MELAWAT SELALU PUN.. ...