Wednesday, October 19, 2011

My memories at D yan Chalet,Kedah........

Assalamualaikum dan evening reader,silent reader n kwan kawan semua.......dah lama aku tk update blog ...so sebab ade idea nk write ni boleh lah untuk update sikit jek..


Memang busy sangat sekarang ni kerja pun semakin bertambah.....dan Semangat pun semakin epy...Sebab?......he3.......
Tempat berkursus
Memang tenang stay kat sini


 D'  Yan Kedah telah menjadi kenangan manis dan menyeronok kan dari 14 okt 2011-16 okt 2011 sepanjang berpeluang berkursus di sana...Dengan Tajuk Kem Kecemlangan Diri.......byk ilmu yang dapat aku manfaatkan semasa bekerja supaya lebih sempurna.







habis seluruh tempat kena trash sebab nk cari line di hutan rimba ni.terbaik!!!!



Dengan Topik topik "kerja 1 Ibadah "Stress" dan lain lain telah berjaya menyemarakkan semarak kami supaya bekerja lebih gigih.(macam membodek lak kan..ha3).Terlebih dahulu terima kasih kepada En Nik,En MAhizan,En Shahrul dan EN Mat Nor  dan lain lain yang mungkin aku terlupa nk senaraikan kan.......Thank for wonderfull Knowlegde...




Sepanjang 3 hari di sana selain berpeluang merehatkan diri daripada beban kerja(macama kerja kuat lak jalan crite nya>>>>).banyak pengetahuan dari segi Jasmani,emosi ,Rohani dan intelek dapat aku perolehi secara tidak langsung.......







Perbincangan terakhir sebelum kurus tamat
Kepantasan menakjubkan sampai nk ambik pic pun tk sempat..ha333333
bersama sama Kawan kawan mandi bila ada masa lapang...
Wait me!!!!!!

Tangga Kenari 1000 ni nk naik ambik masa 3-4 jam..Tunggulah nanti!!
Tgk tu diorang dari kumpulan 4 by 4 busy cuci kereta!!
Kita nk menang memang kena macam ni..he
Antara kawan kawan kumpulan yang bekerjasama
Sama sama menyelesaikan kerja kerja sebelum di bentangkan......
We Win Together as One
Support ur
Team work yang best
You will be better
memang best sangat kursus mcm ni sebab ni pun first time berkursus tanpa melibatkan Topic topic kesihatan yang selalu di hadiri........Almaklum lah dapat stay di hutan rimba memang jiwa lebih tenang.......

Wednesday, August 31, 2011

MoOd EpY!!!HaRi RaYa AiDiLfItRi 2011

Assalamualaikum dan afternoon kengkawan...........Pertama sekali let me wish all Muslim Friend "SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI ,MAAF ZAHIR BATIN....
Dengan anak saudara dari kiri Syafiq,Siti Sarah,Solehin dan Syukri
Kejap je dah abis ramadhan berakhir bila syawal menjelma,entahlah di tahun depan samada kita masih sempat menyambut ramadhan kembali ke tidak...so yang masih tak ganti tu faham faham ar.......Yang ade niat nk buat puasa 6 tu alhamdulillah...Aku tak buat kot sbb masih beraya lagi...nnti lah suatu hari nnti kot................


Bersama keluarga...dari kiri adik,ayah,emak dan aku..
Hari raya pertama ,memang tetamu bertandang tk putus putus lah.Almaklum rumah Ketua Kampung(ayah Aku lah,)so memang stay rumah je lah, tunggu sampai tetamu clear,baru semua balik kampung(kampung dekat je pun ,batu kurau,taiping jek-tak sampai 20 minit dah sampai)
Abg dan family


Abangah dan family
Beraya di rumah saudara mara....di batu kurau,Taiping Perak




ayah  dan emak sedang beraya...........

suasana beraya di kampung...ringkas tapi best.....
susah nak ambik gambar makcik (Nyoh) yang tengah ni,terpaksa candid camera..he33
Hari raya ke 4, memang dah menjadi tradisi akan buat majlis terbuka(open house)..so dijemput lah sesiapa yang terbaca blog ni untuk datang beraya..


info:semoga di masa akan datang akan sambut meraikan hari raya bersama seperti ini........

Monday, August 1, 2011

Assalamulaikum/Salam Ramadhan/Salam Kemerdekaan...............
sory yek kengkawan jika ada silap salah tu waktu bersama kira draw game lah kan...
Hari ni first puasa .sempat gak curi masa untuk edit blog waktu kerja (Abislah kalau majikan tahu buat kerja camni*janji kerja semua clear kot..he33)..
Intro dlu nk ucapkan selamat menyambut bulan ramadhan kepada warganegara yang beragama islam di malaysia dan kawan kawan lain yang berada di perantauan..Mecixo,England,Japan,Vietnam*faham faham sudah kawan kawan yang berada di negara ni k.Yang mana tk tersenarai dalam negara ni tu sory lah sbb tk ingat kau orang kat ne kot...
jgn lupa hafal ni.almaklumlah sebulan dalam setahun...ha3
Bulan ramadhan ni,jgn buat macam kau orang di IPTA dlu(ayatnye Kau orang k,bukan aku*)...bersahur dan berbuka ikut waktu k..jgn buat ikut suka jek nak bersahur tengahari dan berbuka petang..ops..he3333
tnya diri sendiri mcm ni ke atau bukan!!he33
Raya tahun ni,semua orang pakai baju baru,aku pakai kereta cat baru*bukan kereta baru pun kan..kira salin jugak lah barang baru hari raya ni kan baru jek ambik dari IKBN perlis setelah 2 bulan ada kat sana..Raya nya entah kena kerja ke tak tak tahu lagi kan...ops........lagi satu,ni bukan bumble bee yek..



ehh.........Byak lak pic kereta baru ni..he333333..bukan nk promote pun,saja nk tunjuk kot.....k lah..dah mula busy ni ..nk close blog dah..nnti kita story lain plak lah...ang sekali lagi selamat menyambut ramadhan dan selamat menyambut hari kemerdekaan dan juga selamat hari raya aidil fitri........dulu kalau puasa penuh dapat duit,sekarang boleh dapat lagi ke tak..kalau keluar duit ade lah kot..

note:minta maaf banyak banyak kepada semua yek kalau ade melalukan kesilapan yang terang mcm spotlight atau pun malap mcm lampu 5 watt bateri lemah tu..moga kita dapat bertemu lagi bulan ramadhan akan datang...wassalam dari aku yang curi waktu kerja untuk ber blog..ha3333

Tuesday, July 5, 2011

my new car generate!!!!!!

Assalamualaikum all reader,,,,,,,hope all of u fine lah yek........harap harapnye........
K lah .....betul kata orang nk jadi blogger perlukan kesabaran lah.......dah lama aku tk update blog ni sebab busy sangat k sampai ade somebody remind me for this......so thank u lah yek sudi tgk tgk kan dan perasan aku tk update!!!!minta maaf lah........
Untuk pengetahuan semua ,,2 bulan ni aku mesti busy sikit dan susah nk bergerak sebab kereta telah update dan upgrade..he3(Bukan Tranformer cam dalam pawagam yg tgh hot skrg k)..
ALhamdullillah dah tinggal 95% kot nk siap .nnti baru leh gi mana mana kan.....
24 jun 2011 gi lah tgk my car kat IKBN Perlis .....so ni lah hasil nya k mcm dalam pic ni ..yang biasa biasa je kan..
Byk kawan kawan tanya kenapa htr kereta jauh sangat sampai buat di IKBN perlis sedangkan aku kerja di Taiping,Perak je kan...
so the answer is kat sana ade abg sulong yang bekerja sebagai tenaga pengajar kat sana dlm Automotif..so dia lah yang selesaikan semua ini dgn bantuan tenaga pengajar lang lain kot(Aku teka je,tk tau betul ke tak)
kereta lama yang telah di cat balik lah!!!!he3


Ini pulak pic sebelum siap sepenuhnya








Sambil melawat kereta sempat jugak lah melawat anak anak sedara yang kian membesar .....dapatlah hadiah macam2 dari bapak sedara nye kan....sorang 2 hadiah lagi......ni Anak sedara Syafiq dan SIti Sarah busy dgn mainan lah ni!!!




Lepas tu,selesai semuanya,25 jun 2011 tu terus gerak ke langkawi lah(alang alang sampai kuala perlis,biar terus ke langkawi),so gi lah dgn anak buah sebab di hospital langkawi pun ade ramai kawan kawan jugak...so  memang best lah gi langkawi.next story ar coming soon !!mcm suprise lak kan...

Note:Walaupun tk kurang kemampuan nk beli kereta baru,Tukar imeh kereta lama jadi baru pun dah puas hati sangat lah...k bye.........

Monday, May 16, 2011

i am back my friends

salam semua kengkawan,,,,,,,
first ly,actually thank to my friend remind me for update my blog.......tak sangka lak ade jugak silent reader yang baca blog ni..pada mula nya motive built blog ni just keep in memories jek dan juga memories in love..hak3.(jgn komen hal ni k).













ok lah,arini memang tkde idea nk write blog ni sebab masih busy sikit,cuma update blog ni nk inform kawan kwan yang tanya lah that the reason why not update kan.......so harap harap faham......

sama gak tahap busy cm ni kan sekarang,tapi dah mula ok sikit ..

 dalam 2 bulan kebelakangan ni,aku dah travel any place samada urusan formal dan ada juga tidak formal....
dan kerja kerja sampingan dan sampingan jalan jalan kot...(kira sambil makn angin lah tu kan)
tkde ar busy main game camni,busy dgn kerja lain lah..


 nk cerita hari dah tarikh dah tk ingat........2 bulan ni saja dah 6 kali ke penang,1 kali ke kelantan atas urusan peribadi bersama keluarga,so kami menginap di perdana resort pantai cahaya bulan,kelantan.
sempat jugak lah kami mandi disini,tpi tkde pic,sory..



 Juga keIKBN perlis atas urusan kenderaan,dengan adik saudara aku lah ,kami drive dari taiping pkl 01am sampai ke kuala perlis pkul 5.30 am ...kenapa lama yek,,sebab nye k byk tempat persinggah sepanjang perjalanan,dan kedah atas urusan sukan dan may be isyaalah akan ke johor lak untuk persilatan
..kadang kadang best gak bila aktive camni,hidup pun tk jemu dgn aktiviti fizikal dan lain lain.cuma kalau de duit byk lagi byk travel kot.
Dah terima jemputan kenduri kawan kawan lagi byk dah 14 jemputan dah pun bulan 6 ni..so memang minta maaf sgt lah kalau ade yang tk dapat hadir kan...apa apa pun wishes selamat pengantin baru kepada kawan kawan semua..semoga kekal hingga ke akhir hayat,,isyallah...
i am wishes this word for u as my best friend

selamat pengantin baru kepada semua kengkawan yek!!

so that the reason why i am too busy now...sory my friends.....
P/S:apa apa pun nnti akan update kan sikit sikit lagi yek kalau dh ok semuanya...wassalam





PULAU LANGKAWI BERSAMA KELUARGA

LANGKAWI  WITH MY FAMILY LANGKAWI MEMANG SALAH SATU PULAU YANG MENARIK DAN RASANYA TAK JEMU KOT KALAU MELAWAT SELALU PUN.. ...