Wednesday, August 31, 2011

MoOd EpY!!!HaRi RaYa AiDiLfItRi 2011

Assalamualaikum dan afternoon kengkawan...........Pertama sekali let me wish all Muslim Friend "SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI ,MAAF ZAHIR BATIN....
Dengan anak saudara dari kiri Syafiq,Siti Sarah,Solehin dan Syukri
Kejap je dah abis ramadhan berakhir bila syawal menjelma,entahlah di tahun depan samada kita masih sempat menyambut ramadhan kembali ke tidak...so yang masih tak ganti tu faham faham ar.......Yang ade niat nk buat puasa 6 tu alhamdulillah...Aku tak buat kot sbb masih beraya lagi...nnti lah suatu hari nnti kot................


Bersama keluarga...dari kiri adik,ayah,emak dan aku..
Hari raya pertama ,memang tetamu bertandang tk putus putus lah.Almaklum rumah Ketua Kampung(ayah Aku lah,)so memang stay rumah je lah, tunggu sampai tetamu clear,baru semua balik kampung(kampung dekat je pun ,batu kurau,taiping jek-tak sampai 20 minit dah sampai)
Abg dan family


Abangah dan family
Beraya di rumah saudara mara....di batu kurau,Taiping Perak




ayah  dan emak sedang beraya...........

suasana beraya di kampung...ringkas tapi best.....
susah nak ambik gambar makcik (Nyoh) yang tengah ni,terpaksa candid camera..he33
Hari raya ke 4, memang dah menjadi tradisi akan buat majlis terbuka(open house)..so dijemput lah sesiapa yang terbaca blog ni untuk datang beraya..


info:semoga di masa akan datang akan sambut meraikan hari raya bersama seperti ini........

Monday, August 1, 2011

Assalamulaikum/Salam Ramadhan/Salam Kemerdekaan...............
sory yek kengkawan jika ada silap salah tu waktu bersama kira draw game lah kan...
Hari ni first puasa .sempat gak curi masa untuk edit blog waktu kerja (Abislah kalau majikan tahu buat kerja camni*janji kerja semua clear kot..he33)..
Intro dlu nk ucapkan selamat menyambut bulan ramadhan kepada warganegara yang beragama islam di malaysia dan kawan kawan lain yang berada di perantauan..Mecixo,England,Japan,Vietnam*faham faham sudah kawan kawan yang berada di negara ni k.Yang mana tk tersenarai dalam negara ni tu sory lah sbb tk ingat kau orang kat ne kot...
jgn lupa hafal ni.almaklumlah sebulan dalam setahun...ha3
Bulan ramadhan ni,jgn buat macam kau orang di IPTA dlu(ayatnye Kau orang k,bukan aku*)...bersahur dan berbuka ikut waktu k..jgn buat ikut suka jek nak bersahur tengahari dan berbuka petang..ops..he3333
tnya diri sendiri mcm ni ke atau bukan!!he33
Raya tahun ni,semua orang pakai baju baru,aku pakai kereta cat baru*bukan kereta baru pun kan..kira salin jugak lah barang baru hari raya ni kan baru jek ambik dari IKBN perlis setelah 2 bulan ada kat sana..Raya nya entah kena kerja ke tak tak tahu lagi kan...ops........lagi satu,ni bukan bumble bee yek..



ehh.........Byak lak pic kereta baru ni..he333333..bukan nk promote pun,saja nk tunjuk kot.....k lah..dah mula busy ni ..nk close blog dah..nnti kita story lain plak lah...ang sekali lagi selamat menyambut ramadhan dan selamat menyambut hari kemerdekaan dan juga selamat hari raya aidil fitri........dulu kalau puasa penuh dapat duit,sekarang boleh dapat lagi ke tak..kalau keluar duit ade lah kot..

note:minta maaf banyak banyak kepada semua yek kalau ade melalukan kesilapan yang terang mcm spotlight atau pun malap mcm lampu 5 watt bateri lemah tu..moga kita dapat bertemu lagi bulan ramadhan akan datang...wassalam dari aku yang curi waktu kerja untuk ber blog..ha3333

PULAU LANGKAWI BERSAMA KELUARGA

LANGKAWI  WITH MY FAMILY LANGKAWI MEMANG SALAH SATU PULAU YANG MENARIK DAN RASANYA TAK JEMU KOT KALAU MELAWAT SELALU PUN.. ...