Monday, April 11, 2011

go up seladang!!!kejor yob kejor!!!

Salam dan selamat petang all blogger/reader/silent reader...
pic ni kepada sesiapa yg tk tahu rupa seladang tu ape?hak3
SELASA-12 APRIL  2011,semua program semasa dan terkini aku tangguhkan sebab aku nk tgk seladang mengamuk di Ipoh..mengamuk?hek3..story nye nk tgk liga super 2011 Perak vs Kelantan..malam

yelah kan..baru dapat title penyokong setia perak dan belum taraf penyokong fanatik mcm SSU(Silver state United)..marah diorang nnti aku cakap mereka penyokong fanatik kan..tapi best gak kalau macam tu..
i love it!!


Ni team SSU yang aku maksudkan..memang gempak diorang...akan join diorang nnti

memang malam tu memang best sgt sebab 2 pasukan teratas akan bertembung..so harap nya sangat seladang akan rebah kan kijang ni ,,tidak pun patah kan kaki nye ke..(ha3...ade penyokong kelantan ke diantara reader ni)
 
ni lah kijang yang di maksudkan akan direbahkan di bumi perak ni!!
malam tu jugak gerenti abis duit aku sikit nk beli cenderamata dan lain lain yang dijual disana..antara nya..




bantal peminat ni..

alat untuk memekak di stadium..

helmet seladang untuk keselamatan kepala daripada di baling botol..he3
tempat kunci


baju ni memang dalam impian nk beli lah...


moh kita ramai ramai kendurikan kijang malam ni!!


ni slogan popular kita yob!!!




i support u SSU




So Moh kite ke stadium Selasa ni kendurikan si kijang!!!
P/S:lebih suka tengok live from stadium daripada tgk tv ...setiap kali game abis duit aku rm50  sebab minyak,tol dari taiping-ipoh dan tiket..janji puas dapat join the perak team...jom kita..bye











Saturday, April 2, 2011

Carefull!!needle Injuries and Occupational Disease

Salam kawan kawan...sebelum aku lupa story yang baru dapat dari CME di Hosp Slim River 31 March 2011 lepas ,baik di kongsi dgn kengkawan dalam blog ni...Walaupun ngantuk sikit dgn seramah yang disampaikan ,tapi dapatlah jugak lah kan input input yang berguna(yang paling tk best bila kena study tentang semua borang,memang low memories lah..hek3).


Sesi pagi yang pertama nya banyak dimulakan dengan peyakit penyakit yang mungkin di hidapi semasa kita bekerja.memang banyak betul penyakitnya contohnya Bronchiol Athsma,cancer dan pelbagai lagi(kau orang serve dlm internet lah k,malas nk tunjuk).Ramai yang tak tahu termasuk aku sebelum ni contohnya kat bawah ni kan...
Antara penyakit penyakit pekerjaan lah ni..pilihlah kemungkinan mana satu!!ha3


So,memang pelbagai jenis borang dan notifikasi yang di minta isi dalam menyelesaikan penyakit pekerjaan ni.memang confirm tk dapat ingat semua lah.selamat bawa balik nota .simpan untuk pembelajaran dan kenangan...he3


Sesi kedua pulak banyak didedahkan dengan pelbagai masalah yang sentiasa melanda Staff kesihatan iaitu "needle Injuries".so memang sejak azali dah akan ada je perkara ni berlaku( kemungkinan cuai dalam kerja)


Tetiba je cucuk tangan sendiri ...

Sepatutnya tempatnya di Tong Sampah yang dikhaskan

  
memang  high power lah jika drug addict dapat cucuk disini,
Ni cuma selingan bahaya rokok jek..jgn marah kepada pengemar rokok!!!ha3




May be suatu hari nnti akan ade signboard camni di jalan raya !!!
HUKUMNYA HARAM TU,DENGAR KATA ROKOK PUN HARAM JUGAK KOT!!kesian perokok!!
so,baik aku tunjuk pic cmni kan untuk lebih understand kan dan lebih mudah hurai..Cerita banyak pun buat mengantuk jek( sama ar dgn aku yang akan mengantuk bila dengar orang ceramah).


P/S:Kesimpulannya dari cerita di atas ni mudah jek..kalau kita berhati hati dalam semua kerja yang kita buat pasti tidak akan berlaku kejadian tidak diingini kan.Pinjam 1 ayat iklan "Kepulangan anda dinanti dan bukan di tangisi!..ops...take care..wassalam

PULAU LANGKAWI BERSAMA KELUARGA

LANGKAWI  WITH MY FAMILY LANGKAWI MEMANG SALAH SATU PULAU YANG MENARIK DAN RASANYA TAK JEMU KOT KALAU MELAWAT SELALU PUN.. ...