Saturday, April 2, 2011

Carefull!!needle Injuries and Occupational Disease

Salam kawan kawan...sebelum aku lupa story yang baru dapat dari CME di Hosp Slim River 31 March 2011 lepas ,baik di kongsi dgn kengkawan dalam blog ni...Walaupun ngantuk sikit dgn seramah yang disampaikan ,tapi dapatlah jugak lah kan input input yang berguna(yang paling tk best bila kena study tentang semua borang,memang low memories lah..hek3).


Sesi pagi yang pertama nya banyak dimulakan dengan peyakit penyakit yang mungkin di hidapi semasa kita bekerja.memang banyak betul penyakitnya contohnya Bronchiol Athsma,cancer dan pelbagai lagi(kau orang serve dlm internet lah k,malas nk tunjuk).Ramai yang tak tahu termasuk aku sebelum ni contohnya kat bawah ni kan...
Antara penyakit penyakit pekerjaan lah ni..pilihlah kemungkinan mana satu!!ha3


So,memang pelbagai jenis borang dan notifikasi yang di minta isi dalam menyelesaikan penyakit pekerjaan ni.memang confirm tk dapat ingat semua lah.selamat bawa balik nota .simpan untuk pembelajaran dan kenangan...he3


Sesi kedua pulak banyak didedahkan dengan pelbagai masalah yang sentiasa melanda Staff kesihatan iaitu "needle Injuries".so memang sejak azali dah akan ada je perkara ni berlaku( kemungkinan cuai dalam kerja)


Tetiba je cucuk tangan sendiri ...

Sepatutnya tempatnya di Tong Sampah yang dikhaskan

  
memang  high power lah jika drug addict dapat cucuk disini,
Ni cuma selingan bahaya rokok jek..jgn marah kepada pengemar rokok!!!ha3




May be suatu hari nnti akan ade signboard camni di jalan raya !!!
HUKUMNYA HARAM TU,DENGAR KATA ROKOK PUN HARAM JUGAK KOT!!kesian perokok!!
so,baik aku tunjuk pic cmni kan untuk lebih understand kan dan lebih mudah hurai..Cerita banyak pun buat mengantuk jek( sama ar dgn aku yang akan mengantuk bila dengar orang ceramah).


P/S:Kesimpulannya dari cerita di atas ni mudah jek..kalau kita berhati hati dalam semua kerja yang kita buat pasti tidak akan berlaku kejadian tidak diingini kan.Pinjam 1 ayat iklan "Kepulangan anda dinanti dan bukan di tangisi!..ops...take care..wassalam

1 comment:

PULAU LANGKAWI BERSAMA KELUARGA

LANGKAWI  WITH MY FAMILY LANGKAWI MEMANG SALAH SATU PULAU YANG MENARIK DAN RASANYA TAK JEMU KOT KALAU MELAWAT SELALU PUN.. ...