Wednesday, March 23, 2011

Alert for Unstable Heart!!!!!!

orang tua ni kena sakit jantung
evening semua......sempat curi masa sikit untuk edit dn tambah title kat blog jap..Baru jek baru balik dari CME ECG pkl 5.30pm tadi.....kalau semalam guna kursus yg guna tenaga banyak,arini pulak byk guna akal lak,mcm2 ujian kena buat arini,balik ni memang tido dulu lah.......

 1 hari penuh  ulang study tentang penyakit sakit jantung jek..(yang lain tkde langsung sebab dh nama kursus ECG kan).so nk refrech balik zaman student dulu memang memory low sikit lah.luckly still can remember walaupun slow sikit,he3..
ni lah contoh antara 40 soalan yang kena buat diminta kenal pasti penyakit jantung..memang teruklah !!

tk perlu cerita panjang lah tentang penyakit (sebenar nya aku pun tak expect sgt dengan penyakit ni).yang penting jaga kesihatan dari awal lebih penting mcm hisap rokok ke,minum ke dah lain lain lah yek yang berkaitan dgn penyakit ni....
tgk lah apa yang ada dlm badan tu..
Sebabnya kalau dah mula terkena penyakit ni,almaklumlah penyakit berangkai yg lain pun akan ikut sekali selalunya....
tkkan dah kena benda ni baru nk sedar kot,



sayang lah jantung anda seperti anda sayang orang yang amat anda sayang....

P/S:mungkin knowledge yang dapat tadi boleh digunakan bila sampai waktunya..tapi rasa nya aku dapat cuma 60 % jek......so itu je lah buat sementara ni

No comments:

Post a Comment

PULAU LANGKAWI BERSAMA KELUARGA

LANGKAWI  WITH MY FAMILY LANGKAWI MEMANG SALAH SATU PULAU YANG MENARIK DAN RASANYA TAK JEMU KOT KALAU MELAWAT SELALU PUN.. ...