Sunday, February 27, 2011

Assalamualaikum.....
Arini tetiba jek aku suka sangat nk cerita tentang rundingan.......kalau ikut pengalaman pun ada byk jugak lah masalah yang dapat aku selesaikan melalui rundingan sama ada masalah sendiri mahupun masalah orang..
so ni memang cara terbaik lah aku rasa lah kan(hampir 60 kes dan masalah dlm 100 kes berjaya diselesaikan..ha3...hebat lah kau!!!!!!....Kali ni rasa mencabar sikit sbb di minta runding dengan satu keluarga lelaki(identiti tk boleh sebut ar kan) dengan keluarga perempuan yang ingin saman makhamah tk silap aku seksyen/akta 159(yang aku tahu tahu kes tu kalau disabitkan kesalahan penjara 20 dan 10 kali sebatan....
nk masuk tempat camni pun dh segan kan!!!
kat sini tkde r nk sebelah mana mana pihak kan..pada aku...dua dua jek salah..may be dua dua emak dan bapaknya juga salah dlm hal ni...sebab kejadian ni berlaku 2 tahun lepas waktu tu gadis berumur 14 tahun dan remaja berumur 15 atau 16 je..so faham lah lah jiwa remaja tgh bergelora....apa apa pun rundingan masih berjalan..tk mau cerita panjang.segala maklumat adalah sulit..hek3...bye,,,,,,,
hammer ni selalunya buat pesalah rasa berdebar je kan...
     
p/s:jgn lak kawan kawan cakap aku ni peguam lak..hak3.just tolong runding jek bila diminta tolong jek...proses menambah pengetahuan lagi ni...

No comments:

Post a Comment

PULAU LANGKAWI BERSAMA KELUARGA

LANGKAWI  WITH MY FAMILY LANGKAWI MEMANG SALAH SATU PULAU YANG MENARIK DAN RASANYA TAK JEMU KOT KALAU MELAWAT SELALU PUN.. ...